Nudíš sa doma?

Ahojte všetci. :) 

Dvoj týždňová karanténa je pred nami a my len rozmýšľame čo také sa dá robiť za tých 14 dní doma. Samozrejme, veľa ľudí to nevydrží a musí ísť jednoducho von. Nehovorím, že to nie je úplne zlý nápad a príroda by len nášmu telu a hlavne imunite trošku pomohla. Čerstvý vzduch a slniečko sú pre telo niečo ako taký malý liek. Avšak ísť von neznamená zavolať celú rodinu. Určite by som išla von len s človekom s ktorým žijem v domácnosti a vyhýbala sa ostatným ľudom. Veľmi častá otázka je či nosiť alebo nenosiť rúško pri výlete do prírody. Takto, pokiaľ idete napríklad len dvaja z domácnosti v ktorej spolu žijete je to OK, ale keď už by ste išli na miesto, kde idú iný ľudia čo i len okolo vás alebo sú na rovnakom mieste ďalší ľudia v tom prípade doporučujem rúško nosiť so sebou, zbytočne sa nechytať iných vecí vonku, ktoré mohol pred vami chytať niekto iný. Ja nosím neustále rúško a gumené rukavice a nezabúdam ani na dezinfekciu. Čo však teda robiť doma? 

1. Čítaj si knihy, ktoré máš doma už dlhšiu dobu a nevedeli ste sa dokopať k tomu, aby ste si ich prečítali. 

Ja osobne mám doma knižnicu, ktorá je zaplnená do polovice ale je tam ešte dosť kníh, ktoré nemám prečítané a chystám sa na ne. Práve som dočítala všetky 3 knihy 50 odtieňov a teraz sa pustím do troch knižiek od Andrzej Sapkowski-Zaklínač. Mám doma aj iné knihy, ktoré sa chystám prečítať a keďže jednu knihu mám na dva dni, myslím, že budem rada, za tie knihy, ktoré čakajú na to kým sa mi dostanú do mojej hlavy, po ich prečítaní. Nie len, že sa dozviete nové príbehy ale tak trochu si precvičíte gramatiku a možno diktáty v škole nebudú na takom bode mrazu ako sú aj teraz. 



2.Upratuj to čo potrebuješ. 

Samozrejme máme doma každý bordel a nehovorte mi, že nie. Čo tak spraviť jarné upratovanie šatníkov a iných miest, kde skladuješ veci, ktoré nebudeš používať a máš ich tam len preto, že......no vlastne ani nevieš prečo ich tam máš. Poznám to neboj a ja sa na túto činnosť chystám tiež. Čaká ma upratovanie skrine, šatníku, odkladanie zimných búnd aby som mohla urobiť miesto bundám, ktoré nosím na jar. Mikiny si naskladám v šatníku do komínikov, tričká si prežehlím aby v skrini boli pekne rovné a ja som ich nevytiahla ako keby ich prežúvala kravička. Navyše teplo ničí baktérie a aj to je trošičku prevencia. Dezinfekcia všetkého čo sa len dá a hlavne skrine, podlahy, kuchyňa. Ak si študent a máš len svoju izbu, urob radosť mamine a pomôž jej upratať a možno ti za to upečie nejaký dobrý koláč. 

3.Vzdelávaj sa.

Mám doma knihy o Slovensku, o Alžbete Báthory a určite nájdem aj iné náučné knihy. Keď som bola mladšia absolútne ma nezaujímalo to, čo bolo pred mojím narodením alebo aj to, čo bolo kým som mala 18 rokov. Teraz? Teraz sa snažím vzdelávať, aby som sa naučila čo najviac o svojej rodnej zemi, aby som sa dozvedela o svojich predkoch a hlavne, zaujímajú ma bohovia v ktorých verím, zaujíma ma stredovek, to ako žili, zaujímajú ma Vikingovia, pretože milujem ich spôsob života. Ak aj teba niečo zaujíma, choď si za tým a vzdelávaj sa. Možno ti niečo z toho pomôže aj v škole a aj keby si sa teraz nemal s kým o tom rozprávať, možno neskôr nájdeš skupinu ľudí, ktorých baví rovnaká téma ako teba a môžete si takto podávať a predávať informácie. 



4.Začni cvičiť. 

To, že si povieš, že doma? Nie moji pekný to je výhovorka. Doma sa cvičí najlepšie a aj keby nechceš cvičiť, skús meditovať alebo sa aspoň trošku ponaťahovať. Nie len, že pomôžeš svojmu telu ale predovšetkým svojej mysli a duši. Nepoznám nič krajšie než pocit po cvičení a po tom, ako si urobil niečo pre seba. Meditácia nie je tabu a meditácia spojená s jógou je niečo úžasné. Mali by ste sa o seba starať, dodávať telu to čo potrebuje aby mohlo fungovať a nebolo unavené. Nie len tvoja fyzička ale aj psychika vplýva na to, ako sa budeš cítiť a ako sa bude tak trochu cítiť aj tvoje okolie. Ak budeš pozitívne naladený človek, ľudia okolo teba budú tiež, pretože zo seba vydáš veľa pozitívnej energie len vďaka tomu, že si začal pre seba niečo robiť. 

5.Ak si chcel niekedy niečo robiť vo svojom živote ale nebol čas 

Teraz je na to ten správny čas. Máš čas len a len pre seba a je len na tebe ako ho využiješ, či rozumne alebo odutý a znudený. Nemáš na svoj plán financie a príležitosť ísť von a uskutočniť ho? To sú tiež len výhovorky. Najprv ku všetkému potrebuješ plán v niekoľkých bodoch. Plánuj. skúšaj, premýšľaj a hlavne nikdy sa nevzdaj aj keď niečo nepôjde. Nikdy nezabúdaj, že osud máš vo svojich rukách a ty si strojcom svojho šťastia a života. Keď budeš sedieť doma a nariekať, svet zmení teba a nie ty jeho. Pracuj, vzdelávaj sa a študuj to čo potrebuješ k svojmu plánu na tvoj sen. Nikdy neprestávaj. 



Ja dúfam, že sa vám dnešný článok aspoň trochu páčil a prajem vám krásny zvyšok dňa. Držím vám palce vo všetkom čo robíte. Nezabudnite sa chrániť a chrániť ostatných okolo seba. Nikdy neberte nič na ľahkú váhu a snažte sa o čo najväčšiu bezpečnosť. Prajem vám krásny deň. :) 

Vaša Betty 

Komentáre

  1. Robím presne všetko, čo si napísala v článku ♥ Konečne som sa dokopala ku knihám ♥ ❤

    Blog de la Licorne * Instagram * We♥It

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Knihy sú skvelý relax <3 Ďakujem, za tvoj komentár. <3

      Odstrániť

Zverejnenie komentára