Znovu do školy

Ahojky krásky. 

Ako sa máte ? Ale to je asi zlá otázka, keďže sa už chodí do školy, tak sa nemá dobre asi nikto. Posledné dni som strávila pripravovaním článkov a tak som aj zabudla nejaký vydať. Sústredila som sa na nákupy vecí do školy, na zošity ktoré si musím dať ešte úplne do poriadku a oblečenie samozrejme. Tento rok je môj posledný rok na škole, pretože ma čaká maturita. Ak ju dám povedala som, že si kúpim asi svoje vysnívané auto. V dnešnom článku by som vám chcela napísať zopár typov a rád do školy plus menší haul vecí ktoré som si do školy kúpila.  Dúfam, že sa vám článok bude páčiť a ak by ste vedeli aj vy o nejakom takomto článku alebo by ste ho vy napísali, určite mi odkaz dajte do komentárov, veľmi rada si vezmem rady aj od vás. 

Tento rok ako som už spomínala ma čaká maturita na ktorú sa naozaj neteším. Do práce už nechodím, takže to bude len samá škola, fitko a kickbox. Chce to viac nápadov a typov ako si učenie spríjemniť a ja vám dám zopár tých mojich typov ako som to začala robiť ja. 

Najpodstatnejšou vecou je motivácia. Ta je základ všetkého, či už pri cvičení, pri začínaní projektov ale aj pri škole. Ja som si povedala, že ak to dám kúpim si vytúžené auto a to je moja motivácia. Vaša môže byť, napríklad, že pôjdete na vytúženú dovolenku a budete si nejakým štýlom na ňu  šetriť počas celého školského roka, môže to byť, že ak spravíte maturitu, pôjdete bývať s vašim priateľom alebo kamarátkou. Nezabúdajte,že motivácia je základom úspechu. 

Robte si To Do Listy. Najpodstatnejšie veci si dajte na vrch a tie menej podstatné si dávajte postupne pod tie najdôležitejšie. Na začiatok napríklad: naučiť sa angličtinu, pod to, prečítať si niečo od toho a toho spisovateľa, upratať si izbu,uvariť obed do školy na druhý deň a podobné veci. Skúste si ich tam dať čo najviac. Vždy som mala rada, keď som videla, koľko vecí som zvládla za ten deň a ak by som niečo nestihla presunula som si to na druhý deň. A prosím píšte si veci ktoré sú ľahko splniteľné a viete, že by ste to v ten deň mohli stihnúť.  

Zápisník na dôležité veci ktoré si zapíšete na hodinách. Na vrch si môžete napísať dátum,predmet a poznámky z tej hodiny. Poprípade ak dostávate domáce úlohy, môžete si aj tie tam napísať. Doma si už len tento zápisník otvoríte a viete čo sa presne máte učiť. Poprípade si k tomu pripíšte aj názov témy ktorú sa máte učiť. ( pre maturantov) 

Farebné lepítka, ktoré používam už veľmi dlhú dobu. Ak sa na hodine napríklad dozviem nové slovíčka, zapíšem si ich a tak ich mám aj na očiach. Ak by ste nemali zápisník, tak dôležité úlohy si napíšete na tieto papieriky, ktoré si nalepíte do zošita a budete vedieť čo treba robiť na ďalší deň do školy. 

Prestávky počas učenia sú viac ako potrebné. Stanovte si čas ktorý veujete učeniu a čas ktorý budete mať na prestávku. Vždy som si nadstavila budík, napríklad o hodinu a dala som si 10-15 minutovú prestávku kedy som si pustila hudbu, dala si niečo pod zub alebo vyčistila pleť. Môžete čokoľvek robiť počas týchto pár minút prestávky. Hlavne sa nesústredte na ďalšiu vec ktorú by ste mali robiť potom, pretože sa tým úplne rozhodíte a nebudete sústredené tak ako predtým.


Haul vecí do školy. 

Nemohla som zabudnúť na zakladač ktorý je dosť veľký aby sa mi tam zmestili všetky papiere z anglického jazyka pretože ten ktorý mám je síce dobrý, ale euro obaly ktoré tam potrebujem dať, tam už nepôjdu. Je ich hrozne veľa a ja neviem ako to inak vymyslieť a tak som bola nútená si kúpiť nový a väčší. 
Zakladač ktorý je už aj s euro obalmi mám technológiu a to mi pripomína, že by som si to mohla dávať pomaly dokopy. Tento rok si musím ešte založiť niekoľko takýchto zakladačov, pretože si ďalšie dva predmety musím prefotiť a že tých strán nie je najmenej. 

Obyčajné zošity  ktoré som si kúpila tri, tiež hľadám využitie aby mi obrázok sedel s predmetom,(slečna je puntičkár?) takže počkám aké predmety mi tento rok pribudnú. Jeden je však už zabraný a to na cvičenie kde si budem písať všetky moje tréningy, pretože už  mám čas len a len na seba, pred tou ťažkou skúškou dospelosti. Aj keď veľa ľudí hovorí, že to je  ľahké, ale  no uvidíme. 

Lepiaca páska, dobrá aj keď vás naštve spolužiak, môžete ho o stoličku prilepiť. Robím si srandu :D, aj keď nie je to najhorší nápad. 
Lepiacu pásku´je dobré mať  jednu na doma a jednu do školy hneď z jedného dôvodu a to takého, nalepte si to a to do zošita alebo ste šikovná a sama si roztrháte zošit tak ako ja. Netreba nič podceňovať. 
Farebné zvýrazňovače tie je vždy potreba vo veľkom množstve, pretože učitelia vám len hovoria, zaznačte si len to najdôležitejšie. Dobre vieme, že farebný bude celý zošit a nehovorte mi, že nie. Tieto som kúpila v pepcu spolu s obyčajnými bielymi papiermi. Na tie sa mi dobre píše a ja to striedam, že raz linajkové a raz čisté. 

A ako poslednú vec tu mám taktiež z pepca a je to krabička na obed alebo desiatu. Páčila sa mi ako je rozdelená a praktická, ale má jeden háčik a to malú dieročku pri otváraní. Nejako to už budem musieť vyšpekulovať alebo nebudem nosiť v tom nič tekuté. Je praktická dosť v tom, že má lyžičku a vidličku naraz. A samozrejme ružová farba.  

To by bolo všetko k dnešnému článku, ja dúfam, že sa páčil článok a môžno tie rady aj využijete. Prajem vám úspešný štart v novom školskom roku a držím vám palce. <3 

Vaša Betty 


Komentáre

  1. Zvýrazňovače a lepítka - nejlepší pomocníci před maturitou. To do listy a průběžné učení je určitě skvělý nápad :) já byla bohužel opačný typ, na maturitu jsem se drtila posledních 14 dní před a kromě dvou knížek ani nic nepřečetla, odmaturovala jsem s vyznamenáním. Takže pokud to úplně nepodceníš, zvládneš to levou zadní :) teď jdu na vysokou, tak se to průběžné učení musím naučit :D ale jinak skvělé tipy :)

    Lady Lenna

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čožee, tak to si ale dobre dala teda, dva týždňe pred maturou sa učiť a urobiť ju s vyznamenaním. Skvelé :) ďakujem za tvoj komentár.

      Odstrániť
  2. Mne dokončenie školskej dochádzky a chuť sa učiť vybavilo len jedno - krásne zošity ktoré ma motivovali niečo robiť :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Todo listy, zvýrazňovače, lepíky - to je moje. Můj diář je vším tím zaplněný. DOcela mě zaujala ta krabička na oběd :O Škoda jen, že se v tom nedá nosit nic tekutého, dost často nosím saláty a z rajčat prostě voda je, proto potřebuji opravdu pořádnou a dobře těsnící krabičku.
    http://life-by-marie.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobre tesniace krabičky si ja kupujem v Tescu. Príde mi, že tam majú fakt skvelé a ešte aj rôzne veľkosti a tvary. :)

      Odstrániť
  4. Konečne ma niekto nazval kráskou <3 :D :D :D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára