My fitness routine

Ahojky krásky. Dnes vám ukážem svoju fitness rutinu. Napíšem vám niekoľko cvikov,nejaké to kardio a samozrejme aké oblečenie momentálne nosím do fitka a ako posledné čo po fitku robím.

Cviky ktoré budem dnes cvičiť.
Dnes cvičím nohy,chrbát a samozrejme brucho.
Cviky na nohy ste si mohli prečítať už v predošlom článku. :)
Chrbát:
1. Príťahy spodnej kladky v sede
Príťahy spodnej kladky sa vykonávajú v sede a keďže poloha nášho tela vyzerá ako by sme boli v člne, tak často sa tento cvik nazýva aj veslovanie. Na začiatok si sadneme na lavičku stroja a nohy položíme na podložku. Rukami potom uchopíme držadlá kladky a tým sa nám ruky natiahnu dopredu. Držadlá začneme pomaly priťahovať smerom k nášmu hrudníku, dôležité je aby chrbát bol počas celého cviku rovný, resp. vystretý. Od hrudníka sa vraciame späť do pôvodnej polohy a predošlé opakujeme v sériach.
10opakovaní 5-6 sérii. 

2. Sťahovanie hornej kladky 
Sťahovanie hornej kladky so širokým úchopom patrí medzi obľúbené cviky na posilovanie chrbta. Postup pri cvičení tohto cviku je nasledovný. Tyč na kladke uchopíme nadhmatom v úrovni ramien a naviac ešte pridáme ku každej strane 8-10 cm. Tyč priťahujeme k hornej časti hrudníka a slabo sa zakláňame dozadu, stláčame pritom široký chrbtový sval. Následne vrátime tyč späť do pôvodnej polohy.5-6 sérii po 10 opakovaní

3. Hyperextenzia 
Hyperextenzia sa dá vykonávať len pomocou špeciálnej lavičky. Na lavičku si ľahneme bruchom dole a ruky si môžeme prekrížiť na hrudi. Chrbát držíme vystretý a nohy si tesne nad členkami zaprieme o zadnú opierku. Na vrchnej podložke máme časti stehien a časť brucha. Pomaly sa v páse skloníme dole smerom k podlahe, pričom nezabúdame mať stále vystretý chrbát. Do pôvodnej polohy sa vraciame podobným spôsobom.5-6 sérii po 10 opakovaní

4.Mŕtvy ťah 
Budeme potrebovať dlhú činku, ktorú uchopíme nadhmatom a s natiahnutými rukami ideme do menšieho predklonu. Činku držíme v šírke ramien. Narovnaním tela činku zdvíhame na úroveň bokov, pričom chrbticu máme rovno a napnuté lakte. Po tomto spúšťame činku späť do pôvodnej polohy na podlahu. Ruky sa pri cviku pohybujú okolo vonkajšej časti stehien. 5-6 sérii po 10opakovaní 


Čo sa týka kardia zbožňujem bicyklovanie a občas znesiem aj ten beh alebo plávanie. 
Bicyklovanie: Chodíme s priateľom na hrádzu ktorá je v Piešťanoch. Prejdeme cca 15km tam aj späť.
Beh: Ten ešte tak moc nezvládam ale snažím sa. Behám tak 20minút ešte s prestávkami pretože to fakt nezvládam.
Plávanie: Plávame s priateľom tak hodinku. Samozrejme nie v kuse ale dávame si asi 3bazény a oddych a takto to ide celú hodinu. :)

Oblečenie:
Nosím do fitka kraťasy ktoré ste mohli vidieť v článku. Sú z Tally Weil a stáli 9€. Sú pohodlné a moc dobre sa mi v nich cvičí. Na vrch si vezmem športovú podprsenku, Je obyčajná čierna a na to si dám tielko ktoré mám zrovna po ruke. Dnes som to zladila s kraťasamy a dala som si modré. Topánky sú z Tesca a sú na cvičenie. Mám ich už asi 2-3mesiace a som s nimi moc spokojná. Nesmiem nikdy zabudnúť na rukavice pretože bez nich som stratená. Mám ich z Biotechu a stáli 10€.

Jedlo:
Nejem nič ťažké a snažím sa si dať niečo ľahké a zdravé. Zbožňujem milkshake po cvičení. Najviac asi banánový. Alebo si dám proteinové palacinky. 


Komentáre

  1. Mne prídu tie cviky veľmi zložité, ja robím len také jednoduché na chrbát, ale mohla by som skúsiť aj tie tvoje :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára