Recept na čokoládové sušienky.

Ahojky dievčatá. Pomaly ale isto sa blížia vianoce a mne k nim proste patria sušienky s čokoládovými kúskami. Tento recept som našla na internete keď som sa moc nudila a mala som chuť na niečo dobré a hlavne sladké. Tieto sušienky kupujeme v obchodoch ale ja som si ich radšej urobila. Nevedela som ako dopadne výsledok a keď toto píšem tak stále neviem. :D No nič nebudem sa tu vypisovať a idem na to. 

Čo budeme potrebovať?                                                                       
50g palmarín                                                        
 0,5 šálky hnedého cukru                                    
 2 šálky hladkej múky               
100g horkej čokolády
2 vajíčka 
1lyžička vanilkovej esencie 
1 prášok do pečiva
trochu sódy bikarbóny 
štipka soli
0,5 šálky kryštálového cukru

Postup: 
1.Rozbijeme si do misky dve celé vajíčka a z ručným mixérom ich premiešame. Pridáme kryštálový cukor a aj hnedý. To všetko pridávame keď mixujeme. Na menšiu panvičku si dáme rozpustiť 50g palmarínu. Aj to pridáme to misky a mixujeme. 


2. Keď sme všetko urobili pripravíme si do druhej misky  hladkú múku ktorú ešte preosieme cez sitko,prášok do pečiva a trochu sódy bikarbóny. Obidve hmoty spojíme a miešame. Ja som to miešala rukou lebo mi to šlo tak lepšie. Cesto zabalíme do fólie a dáme do chladničky.  Necháme  v chladničke cca 2-3 hodinky odstáť aby sa lepšie krájalo. 



3.Na plech dáme papier na pečenie a ukladáme asi 0,5cm hrubé kolieska. Keďže sa počas pečenia trošku zväčšia dbáme na dostatočnú vzdialenosť jednotlivých koliesok. Rúru predhrejeme na 190 stupňov a pečieme cca 15minút.

Prepáčte za kvalitu. :) Dúfam že sa článok páčil. Prajem vám krásnu prvú adventnú nedeľu.
vaša Betty

Komentáre

  1. Betuška dúfam,že mi donesieš okoštovať do školy :3 :-D určite recept vyskúšam,ďakujem za inšpiráciu :-) PS: áno tvoja spolužiačka dominička ktorú každé ráno čakávaš :-*

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dominička :-* zajtra budem znovu asi piect tak donesiem :-* a dakujem ti moc za komentar :-) a rano ta cakam na nultu :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. oh,tak teším sa :-* aj nabudúce ;-) ked vstanem dobre :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára