Freerun Slovakia-rozhovor.

Čauko,Čauko. Dnes tu mám pre vás rozhovor s chalanmi z Freerun Slovakia. Títo chalani robia sériu videí s názvom Castle run. Chodia po Slovenských hradoch a ukazujú rôzne triky a kúsky. Venujú sa  športu ako je parkour a freerunning. Ich veková kategória je od 20-26 rokov a ich mená sú: Denis,Jakub,Dominik,Marián a Michal. 
Na týchto odkazoch nájdete ich: 

A nebudem zdržovať a ide sa na rozhovor s nimi. 

1 Prečo ste sa rozhodli natáčať tieto videá? 
Pre projekt Castle Run sme sa rozhodli preto aby sme zviditeľnili Slovenskú krásu. Naša krajina má jedny z najkrajších a najviac hradov v Európe. Po projekte Dokument o Slovenských krásach to bolo práve na Spišskom hrade kde sme sa rozhodli spraviť niečo takéto J Tak isto veľmi nás nadchlo skákanie na hradných múroch aj to bola jedna z vecí 

2. Vysvetlíš čo znamená parkour a freerunning? Aby sme vedeli niečo bližšie k týmto športom.
     Parkour a Freerunning niesú až tak odlišné. Zjednodušene Parkour je presun z bodu A do bodu B čo najrýchlejšie , najbezpečnejšie a plynulo s využitím vlastného tela. Vo Freerunningu sa už využívajú aj saltá a je viac efektnejší.

3.Koľko rokov sa už tomuto športu venujete a čo vás k nemu doviedlo?
1.     Každý z nas chalanov má za sebou svoj príbeh ako sa dostal k tejto športovej disciplíne. Najdlhšie od nás sa tomu venuje Michal Marček viac než 9 rokov a ostatní sa tomu venujeme cca 8 rokov. Ale môžme sa zhodnúť že nás k tomu priviedli filmy ako Okrsok 13 , Yamakasi alebo rôzne videá na internete. Taktiež každý z nás už v detstve liezol po stromoch , múroch a skalách takže sme to mali viacmenej už od malička v sebe J

4..Máte v pláne natáčať aj iné videá než Castle run?
     Samozrejme okrem Castle Run na stránke Freerun Slovakia máme aj iné videá z rôznych akcií, natáčaní a tréningov v telocvični. A pokial je otázka či chystáme ďaľší projekt po Castle Run , tak určite áno J Ale to ešte by som radšej neprezrádzal.

5.Učíte aj iných chlapcov alebo dievčatá tento šport? 
    Áno v Trenčíne máme vlastnú Freerun School kde 3x do týždňa mávame tréningy pre mládež a dospelých , dievčatá aj chlapci. Určite keby ste mali záujem oplatí sa prísť pozrieť a zatrénovať si J Viac info nájdete na www.freerunslovakia.com

6.Aký je váš sen v tomto športe? 
1    Náš sen si pomaličky napĺňame tým čo robíme J Cestovať , natáčať , žiť naplno a byť úspešný nielen v Parkoure a Freerunningu ale aj v osobnom živote. A môžme povedať že sa to viacmenej darí. S chalanmi máme spoločnosť Freerun Slovakia s.r.o takže makáme na úspechu J Tak isto predávame oblečenie a nedávno sme založili brand Born To Trick cez ktorý sponzorujeme špičku na Slovensku v rôznych športoch ako je Street Workout , Breakedance , Capoeira atď.

7.Čo by ste chceli povedať ľudom ktorý budú čítať tento článok?
.   Chceli by sme im povedať aby si išli za svojím snom a cieľom. Nie vždy to bude ľahké no pokiaľ budete na tom makať a tak isto na sebe uvidíte že to prinesie veľa ovocia. Buďte samy sebou , pokorný , veselý a radujte sa z každej chvíle J Hlavou vysoko v oblakoch ale nohami pevne na zemi. Nebojte sa byť odlišní, skúste vyčnievať z davu. Uvidíte, je to skvelý pocit J


A teraz pár fotiek. Dúfam že sa rozhovor páčil a posledná odpoveď vás motivovala k tomu nesedieť doma ale skúšať nové veci a hlavne makať na sebe. :) 












Komentáre

  1. Výborný rozhovor a pred chalanmi klobúk dolu, pretože je super vidieť, že aj na Slovensku máme talentovaných športovcov, ktorí robia niečo preto, aby viac zviditeľnili naše kultúrne pamiatky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :) Dakujem :) chalani su sikovny :) urcite si pozri videa

      Odstrániť
  2. skvelé, o nich som ešte nič nepočula a keď budem mať viac času tak si určite pozriem :) super rozhovor :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dakujem :) a dakujem aj za to ze si pozries ich videa :)

      Odstrániť

Zverejnenie komentára