Nemám vysnívaný kútik, ale presne viem, ako raz bude vyzerať

 Ahojte a ja vás vítam pri dnešnom článku. 

Dnes to bude veľmi "relax" článok a chcela by som sa vám možno aj trošku posťažovať. Nie je tomu tak dávno čo som bola smutná z toho, že nemám svoje vysnívané miesto na tvorenie, kde by som sa aspoň na chvíľu cítila "sama" ako keby odtrhnutá od reality. V lete je to o niečo lepšie a svoje pracovné miesto mám na balkóne ale čo cez chladné dni kedy sa mi naozaj nechce mrznúť? 


Ale vlastne ako vyzerá teraz to moje miesto? Je to či už posteľ z ktorej nemám až tak radosť pretože keby vidíte ako tu sedím tak sa pár krát prežehnáte, že prečo toľko ubližujem svojej chrbtici, inokedy vystriedam posteľ za jedálenský stôl kde je to už o trošku lepšie ale nebaví ma neustále prehadzovať veci a občas tá bolesť sedacieho svalu z tvrdej stoličky ma ide "zabiť" keď tam trávim až moc času. Skúšala som to už aj na gauči ale stále to nie je ono. Nohy vyložené na taburetke, chrbát trpí, pretože po chvíli  sedenia v jednej polohe ma ide poraziť a hlavne teraz keď už som v 9 mesiaci. 


Veľmi sa mi páči keď vidím inšpirácie na instagrame ako dievčatá majú svoje pracovné kreslo, cez neho prehodenú deku, jeden-dva vankúše a položený notebook. Kreslo vytvarované na správne držanie chrbtice popri sedení a ten pohľad na ich spokojnosť vyvoláva vo mne túžbu mať svoje kreslo a zároveň pracovný kútik. 

Pamätám si ako moja mamina prišla raz domov s novým kreslom. Jasne, že mi dala hneď najavo, že je jej a nech jej ho nepresedím :D Ale keď ho bolo treba vyniesť z auta a vopchať do bytu to som mohla :D. Kreslo bolo širšie než dvere a teraz si predstavte situáciu kedy dve ženy stoja na chodbe s kreslom a premýšľajú ako ho dať dnu. Nožičky odmontovať by bolo zbytočné tak prišiel rad na plán B, zahrajme sa na múdrych ľudí a nájdime uhol pod ktorým dostaneme kreslo do bytu. Plán vyšiel a po pár minútach bolo kreslo dnu a my sme si vydýchli ako silné nezávislé ženy, ktoré pri ďalšej činnosti nepotrebovali chlapskú ruku. :D PS: Sme radi, že nešiel žiadny sused a nevidel nás, pretože vieme aký sú chlapi: "Nejde ti to? Mám ti pomôcť?" A keď príde odpoveď NIE nemusíš tak mám pocit, že človek zhodí mužské ego. :D 
A ako to celé bolo potom? Jasne, že som kreslo používala keď mamina bola v práci na poobednej a ja som prišla z rannej. Sadla som si naň, vyložila nohy na gauč a pracovala na článkoch a iných veciach na notebooku. Po roku keď som si spomenula na toto krásne obdobie tak sa začalo moje hľadanie kresiel, ale ako to oznámiť manželovi? "Drahý chcem kreslo idem si nejaké pozrieť." Alebo "Láska už som ti hovorila ako veľmi ta ľúbim?" 
Ženy netvárte sa, že tieto vety nepoužívate. 

Máme na pláne si nájsť väčšie bývanie (časom) a tak som začala tento môj nápad pretvárať  do reality, začala som hľadať. Samozrejme ku kreslu patria aj iné doplnky a ja vám pár svojich vysnívaných ukážem. 

Kreslá som vyberala z dvoch kategórii, na začiatku ich bolo viac ale na koniec mi zostali iba dve. Jedno krásne ružové a druhé sivé. Mám rada presne tieto dve farby, krásne ladia ku asi všetkému a do nášho bytu by sa hodili najviac. Tieto kreslá som našla pod názvom kreslá ušiaky a môj sen je mať raz ratanové závesné kreslo, ktoré by bolo skvelé nie len na balkón cez leto ale aj do krásneho "zeleného" kútiku, ktorý by som si časom chcela vytvoriť. 









A doplnky k nim? 
 Za mňa k žiadnemu kreslu nesmie chýbať malý stolík, ktorý vám zútulní váš kútik ktorý je  nie len na  prácu ale aj pri čítaní knihy alebo relaxovania v ňom, aby ste si mali kam odložiť pohár vody a prípadne sa zakryť dekou alebo vypodložiť chrbát vankúšom. 






Mojou najväčšou záľubou v stolíkoch je to, že musia byť guľaté a musia "obsahovať" drevo. Bez toho proste nie. Železo keď je samotné je pre mňa až príliš studené a drevo vo mne vyvoláva kľud a kúsok z prírody doma. 
 Guľaté stolíky som si našla na stránke Bonami. Pri spodnom stolíku mi jeho spodný  "kôš" príde vhodný na časopisy prípadne v zimnom období je to skvelý priestor na odkladanie deky. 



Malá rada ako sa nezblázniť pri hľadaní tých správnych doplnkov do bytu. Vždy keď si niečo vyhliadnem na internete posťahujem si obrázky a uložím odkazy do poznámok. Povedzme, že mám 10 kresiel uložených. Každý deň jedno vylúčim až kým sa dostanem na tri alebo dva konečné "produkty" s ktorých na záver vyberám. Pri vytváraní tohto článku som to urobila rovnako a zo všetkých veci mi zostali tieto, ktoré sa mi najviac páčia a preto vám ukazujem už konečné produkty. 

A ako si vyberáte doplnky na bytu vy? Idete bezhlavo do obchodov alebo eshopov a čo vidíte to objednáte alebo máte tiež svoju metódu? 

Ja vám Ďakujem, že ste si našli čas a pozreli môj článok a keďže mňa osobne moc bavil tak takéto články budem robiť častejšie. Začalo ma baviť zariaďovanie a vymýšľanie nových veci alebo prerábky starých vecí a tak som rada, že som začala novú kategóriu na mojom blogu. 

Prajem vám krásny zvyšok dňa. <3

Vaša Betty


Článok vznikol ako súťažný so stránkou Biano.sk a Bonami.sk a keďže ma táto súťaž zaujala musela som sa zapojiť. 









Komentáre