Praha 16.5.2015

Ahojky krásky. Hlásim sa vám druhý deň (teoreticky tretí keď pridávam tento článok) z Kladna. V sobotu sme boli v Zoo v Prahe. Cesta tam trvala necelú pol hodinku a tak aj keď trolilinku unavená z cesty, som to dala. Skoro 4 hodinovú prechádzku po tejto Zoo.

Keď sme tam prišli samozrejme sme si dali niečo na jesť. Boli sme hladný celkom dosť keďže lenivosť nás dobehla a my sme si neurobili nič na obed. Každý sme si dali kebab a musím uznať, že bol dosť dobrý. Čakala som horší. Nesmela k tomu chýbať ľadová drť. Áno tá sa k tomu až tak nehodila, ale dosť pomohla pri tom teple.

Bolo tam kopec krásnych zvierat. Najviac sa mi páčil Tiger. Bol prekrásny. Keď sa tam prechádzal za tým sklom. No proste Wow. Nebola to myslím že moja prvá a posledná návšteva tejto Zoo. Keď pôjdete do Prahy určite tam musíte zájsť.

Pár fotiek vám pridám zo Zoo.

Bol to skvelý výlet. A vážne vám zaň chalani ďakujem.





 Neznášam hadov a keď som uvidela týchto, začala som  celkom dosť panikáriť.




O tej Prahe viem napísala som málinko a napíšem aj tak menej o dedinke ktorá vlastne už ani neexistuje. Tí ktorý bývate v Českej republike dobre viete, že tu bola kedysi dedinka Lidice. Dnes sme boli pozrieť na tom mieste. Poviem vám bolo to dosť silné. Táto dedinka bola zničená cez druhú svetovú vojnu. Deti ktoré bývali v tejto dedine odviezli Nemci. Povedali že do pracovného tábora. Dobre však vieme všetci že do toho tábora nešli. Po ceste kde ich viezli autami, dali do áut hadice s plynom a tak ich zabili. Boli to deti do 16násť rokov. Socha ktorá je na mieste kde bola táto dedinka je dosť silná a zastavuje sa vám pri nej rozum. Sakra ako toto mohli urobiť? A prečo to urobili? Bolo ťažké sa pozerať na tú sochu a pri nej rôzne  detské veci ako sú plyšáci a podobné. Bolo to pred vyše 70 timi rokmi. Ale keď si toto stále pripomíname je to fakt dosť silné. Keď som o tom počula prvú krát neuvedomovala som si to až tak, ale keď som prišla na to miesto začala som to chápať. Viete si predstaviť 5 ročné dieťa ktoré sa k vám tak túli a vy ste jeho matka a vezmú vám ho? Ja by som to nikdy nedovolila. Aj keď nemala by som na výber. Mužov ktorý bývali v tejto dedine pozabíjali, a to takým spôsobom že ich postavili po 5tich pred stenu a tam ich vojaci odstrelili. Matky odviezli do koncentračného tábora. Baby keď toto píšem tlačia sa mi slzy do očí.






Pre dnešný článok to je všetko. Nehnevajte sa na mňa ale ja viac toho napísať nedokážem.

Komentáre

  1. Krásne fotky :) Tam som nikdy nebola v tom Kladne :) Vyzerá to byť zaujímavé ...

    www.aduliksun.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásné fotky! Vzhledem k tomu, že bydlím kousek od Kladna, tak znám i Kladno i Prahu (kdo by neznal :D). Pěkné fotky. :) A ještě hezčí blog! Stávám se pravidelným čtenářem!
    Ps. Budu ráda, když koukneš na můj blog www.lifestylebyribbon.blogspot.cz :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krasny clanok cez prazdniny sa chystame tiez do prahy na vyletik takze sa teskame :) https://clodyteenmummy.wordpress.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. pekné fotky :) ja som ešte nikdy nebola v Prahe, ale určite tam niekedy pôjdem
    janesworldblog

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Jsem z Prahy, takže v Zoo jsem už párkrát byla :D A mám to tam fakt hodně ráda :) Na Kladně to taky znám, protože tam mám docela hodně kamarádů :D V Lidicích jsem ale ještě nikdy nebyla :/ Mám ale v plánu se tam někdy jet podívat. To, co se tam stalo, je skutečně tragédie.
    Mimochodem, krásný fotky! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Chod do Lidic urcite :) zazitok na cely zivot :) podla mna teda
      Dakujem ti velmi :3

      Odstrániť

Zverejnenie komentára