Cvičenie+tréning-nohy a zadok.

Keď tak premýšľam čo vám vlastne napísať napadá ma veľa vecí. Ale túto vec ktorú napíšem chcem aby ste si vzali k srdcu a povedali si že naozaj je čas na to aby ste so sebou niečo robili a zmenili celkovo pohľad na cvičenie.

Cvičenie nieje len o tom že budem mať krásne telo v lete a potom prestanem. To je hlúposť. Cvičenie musí hlavne vychádzať z vás a z vášho srdca. Musí sa stať vaším životným štýlom. Ak to nieje životný štýl tak môj osobný názor je ten že to niekto robí z donútenia a hlavne s nechuťou. Áno keď som začínala cvičiť chodila som aj ja do fitka z nechuťou a hlavne som si neverila. Ale po čase som sa na to všetko pozerala inak. Najprv som vnímala tie baby okolo mňa ktoré mali krásny zadok,nohy,brucho a celkovo celé telo. Úprimne ja som im závidela hlavne ten zadok a brucho. 
Najprv som cvičila podľa toho ako oni. Ale jedného dňa keď som na seba pozerala do zrkadla mala som sama zo seba hrôzu a strach. Otázka je prečo? Strach preto lebo som sa bála že nič nedokážem a hrôzu pretože som vyzerala odporne. Moje brucho mi ovísalo, nohy boli mega tlsté a o zadku radšej ani nehovorím. Povedala som si STOP. Žiadne cvičenie ako doteraz. Budem iná,nebudem pozerať a opakovať po druhých ako oni cvičia. Nebudem tá ktorá im závidí ich krásnu postavu. Od toho dňa som si povedala že ja budem tá lepšia. Vyhrám hlavne sama nad sebou, a nad strachom ktorý som v sebe mala. Občas ma zmohla panika keď som si nevedela rady. Ale vždy sa našiel niekto kto bol ochotný mi pomôcť. 

Po čase sa všetko zmenilo. Moja povaha sa zmenila. Nebola som to úbohé dievčatko ktoré sa bálo na seba pozerať do zrkadla. Bola som odhodlaná posúvať svoje hranice a možno ich aj prekračovať. Všetci ľudia ktorý mi vraveli že nič nedokážem teraz na mňa pozerajú a nechápu ako som niečo také dokázala. Cvičenie je môj životný štýl a ja ho milujem. 
Prosím skúste aj vy prekonať svoj strach, strach z ľudí okolo seba, zo seba samej a hlavne si verte. 


Cviky na nohy

Napíšem vám sem 5 cvikov ktoré cvičím ja a ktoré ma nehorázne dokážu zničiť. 
Na druhý deň mám problém sa postaviť. 

1.cvik
Drepy s činkou. 
Ak máte v posilke alebo vo fitku veľkú činku tak je to skvelé a hneď vám poviem prečo. 
Ja som len tak vedela udržať rovnováhu. Hneď ako som skúsila túto činku žiadnu inú som nechcela ani len vidieť. Drepy cvičím len s ňou. Naučila som sa držať rovnováhu, chrbát pekne vystretý  a hlavne naučila som sa robiť drepy. S počiatku som ich nevedela ale ako som vzala túto činku do rúk začalo mi to ísť samé. 
5-8 sérii

2.cvik
Leg press
Tento cvik robím hneď po drepovaní. Je to vytláčanie zátaže. Ja si dávam záťaž 40kg a to som začínala pri 10kg. 
5-7sérii

3.cvik
Výpady
Pri tomto cviku je len na vás či chcete mať pri ňom aj činky alebo nie. Ja som začínala bez nich ale postupom času som si začínala brať väčšie váhy činiek. Budem skúšať robiť výpady aj s 5kg kotúčovým závažím nad hlavou. 
5-8sérii

4.cvik
Predkopávanie
Pre mňa je toto najhororovejší cvik aký poznám. Keďže v posilke kam chodím ja je to trochu pokazené a robí sa to veľmi ťažko idem vždy zaplakať. 
5-8sérii

5.cvik
Výpon v stoji
Tento cvik je perfektný na lítka. Ak spravíte 5-8 sérii po 10 opakovaní zaručujem vám že na druhý deň budete chcieť ho preležať doma. 
Aspoň trošku dúfam že som vás inšpirovala týmto článkom a možno aj trošku pomohla. Ďakujem že ste si ho prečítali. A ak chcete zanechajte mi komentáre budem veľmi rada. :) Na ďalšie dni sa môžete tešiť pretože znova budú nové články ohľadom cvičenia.:)

Vaša Betty

Komentáre

  1. Dobrý článok, páčia sa mi najmä tie cviky, ktoré môžem cvičiť aj doma bez nejakého stroja, napríklad tie výpady, keďže do fitka sa veľmi nedostanem :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý článek. Fail je, že doma máme pár strojů na cvičení a stejně tam skoro vůbec nechodíme :D
    Ps. Máš krásný blog, stávám se pravidelným čtenářem
    Pps. Budu ráda, když se koukneš na můj blog :) www.lifestylebyribbon.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kebyže nie som takáá lenivá :-D

    OdpovedaťOdstrániť

Zverejnenie komentára